כליית פרסה לאם------

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

01/03/2019 | 00:06 | מאת: גלי

היי, בת 31. לפני כמה שנים התגלתה אצלי באולטרסאונד בנושא אחר, במקרה לחלוטין, כליית פרסה. ללא שום ממצאים נוספים, בעיות או השפעות עד היום. להבנתנו זה חייב להיות מום מולד שככל הנראה פספסו בסקירה שלי כעובר לפני 30 שנה... אני עכשיו בהריון ראשון שבוע 13. מה הסיכוי שיעבור לעובר? מה ההשלכות יכולות להיות? האם יש דרך כלשהי לבדוק ולאבחן גנטית?

כלית פרסה היא ממצא נפוץ מאוד. מבחינת הבריאות שלך סביר להניח שאין הרבה השלכות (כדאי להיות במעקב במהלך ההריון). מבחינת העובר- יש לו תוספת סיכון להפרעה כלשהי בכליות ובדרכי השתן, שכן יש לכך נטייה משפחתית. ממליצה על סקירות מכוונות לכליות ולדרכי השתן. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי