בתי מתכננת היריון נוסף והינה עם מיוטוניק דיסטרופי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

28/02/2019 | 02:13 | מאת: אמא מודאגת

בתי לאחר לידה שבנה שנולד נפטר. תוך כדי התהליך גילינו שהיא בעלת הגן בספירה גבוהה. כל המשפחה כעת נבדקת. האם יש סיכון בהיריון נוסף? האם נכון ללכת לפונדקאות? אני מאוד מודאגת. יש לך רצון עז להיות אמא ולא עוסקת בסיכונים לעצמה....

לקריאה נוספת והעמקה

צר לי לשמוע מה עברתם. לנשים עם מיוטוניק דיסטרופי אכן יש סיכון מוגבר ללידה של ילדים עם מספר חזרות גבוה עוד יותר. אבל היום אפשר לדאוג שבכל הריון יהיו רק עוברים בריאים - באמצעות הפריה חוץ גופית ובדיקת העוברים גנטית טרם החזרתם לרחם. זה נקרא אבחון טרום השרשה או PGD. בתך מוזמנית בשמחה לפנות אלינו באיכילוב, יש לנו נסיון רב עם מחלת המיוטוניה וזוגות שילדו ילדים בריאים :) פניה הכי יעילה זה למכון הגנטי gen-c@tlvmc.gov.il בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי