hcg שלייתי בסקר שליש שני

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

25/02/2019 | 23:34 | מאת: גונטרופין שלייתי

שלום רב אני לאחר דיקור מי שפיר ששלל תסמונת דאוון (הופניתי לאחר סיכון מוגבר לפי שקיפות עורפית 1:5) בבדיקת דם תסקיר שליש שני קיבלתי תוצאה חריגה לגונדוטרופין שלייתי 3.43 (במקום מקסימום 3) - יתר הערכים תקינים על מה זה מצביע והאם העוברית שלי בסכנה??? ואיך ניתן לטפל/ לאזן את זה??

בהנחה שבדיקת הדם לסקר שליש שני לא נלקחה אחרי הדיקור (ואז אין להתיחס לתוצאות כלל) - רמת HCG מעט מוגברת עשויה להיות קשורה להפרעות שליתיות ודורשת מעקב גדילה וצמיחה וכן לחץ דם . באופן נדיר נקשרה לתסמונת גדילת יתר, אבל בדכ ברמות גבוהות יותר. ממליצה לפנות למעקב רופא מטפל. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי