פיגור שכלי סביבתי- תורשה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

05/01/2019 | 17:51 | מאת: נועה

שלום ד״ר, אביו של בן זוגי הופנה לייעוץ אצל פסיכיאטר לאחר ניסיון התאבדות, הפסיכיאטר כתב במכתב הסיכום כי יש חשש לפיגור שכלי/ סביבתי. מדובר באדם עולה חדש שלחלוטין מתנהג שונה מהמוכר אך לא אובחן אף פעם בפיגור ולא נעשה בירור בנושא. בן זוגי ואני מעוניינים להביא ילדים ואני חוששת שהבעיה של אביו עלולה להיות תורשתית. איזה בדיקות/ למי צריך לפנות בנושא? האם בדיקות גנטיות לבן זוגי מספיקות כדי לשלול בודאות בעיה כזו? האם יש בדיקות שניתן לעשות לאביו? תודה!

אם אכן יש הפרעה לאב, אז ההמלצה היא שהוא עצמו יבדק על ידי גנטיקאי שיחליט אם יש צורך בבדיקות או ברור נוסף

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי