היפוספדיאס בסקירה מאוחרת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

05/11/2018 | 22:24 | מאת: א.א

שלום רב.בהריון שבוע28 ב USנמצא ממצא יחיד של היפוספדיאס.שאר הבדיקות תקינות לחלוטין.בדיקות גנטיות לפני הריון תקינות.בדיקת NIPT תקינה.אקו לב תקין.יעוץ גנטי מהיום נאמר שכנראה מדובר בממצא בודד אך הומלץ לי לשקול ביצוע מי שפיר.הבנתי שבשבוע זה יס סיכון ללידה מוקדמת.האם לדעתך מחיוב לעשות מי שפיר ולסכן את העובר וההריון? או שממצא זה יכול לעמוד בפני עצמו בידיעה שהעובר יצטרך לעבור ניתוח לתיקון בשנת חייו הראשונה?אודה על תשובתך

שלום מסכימה עם ההמלצה לבצע דיקור מי שפיר. אם מדובר בממצא מבודד- ההתנהלות היא עפי המלצת האורולוגים, כולל תיקון ניתוחי במידת הצורך, ברם אם הוא מעקב מערכות גוך אחרות 0ולא את הכל ניתן לראות בסקירה) - אזי הציפ הגנטי ושאר הברור שניתן לעשות ממי השפיר יכולים לתת עוד אינפורמציה בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי