עזרה דחופה בדיקות סקר שליש ראשון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

23/10/2018 | 11:37 | מאת: עדידוש

שלום, אני בת 30. הבנתי שהבדיקות דם תקינות וכך גם התוצאה של השקיפות עורפית. אם כן מדוע סוכם לי כי הסיכון של כלל הפרמטרים השקיפות + בדיקות הדם + הגיל לתסמונת דאון זה 1:140 לפי השקיפות עורפית והגיל יצא 1:724 אם כל פרמטר בנפרד תקין מדוע התוצאה הקשה הזו? האם יש פרמטר שהוא לא תקין? תוצאות השקיפות ובדיקות הדם: NT 2.2 mm NT MoM 1.93 MoM 0.44 ריכוזmU/L 1288.4 PAPP-A Free βHCG ריכוז MoM I.70 31.7ng/mL

השקלול עם התוצאות הביוכימיות והשקיפות היא מדויקת יותר מאשר שקיפות וגיל בלבד. זו הסיבה שמוסיפים את הבדיקות הללו. אפשר לבצע בדיקה יותר מדויקת NIPS NIPT אם רוצים.

24/10/2018 | 10:12 | מאת: עדידי

להבנתי גם הבדיקות דם תקינות. אז אם השקיפות תקינה והבדיקות דם תקינות איך יוצאת תוצאה כל כך חמורה וקשה? אני מאוד לחוצה. עשיתי השוואה עם חברה שהפרמטרים שלה ממש דומים לשלי, לה יצא סיכון תקין ולי 1:140. אם כל הפרמטרים תקינים לא ברור לי איך מגיעים לסיכום כזה...

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי