תוצאות בדיקה גנטית לאחר הפלה שניה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

08/10/2018 | 09:54 | מאת: נטע-לי

שלום, לאחר שתי הפלות רצופות (ללא ילדים) החלטנו לבצע בדיקת קיורטיפ לעובר בגרידה. חזרו אליי מהמכון הגנטי ומסרו לי שמצאו בעובר טריזומיה 9. מה זה אומר? האם יכול להיות בעיה כרומוזומלית חד פעמית בעובר שאולי לא תשפיע על הריונות הבאים? טרם קבלנו תוצאות קריוטיפ שלנו. אשמח לדעת מה משמעות הדברים ומה המשך טיפול. במידה ומדובר בבעיה גנטית אצלנו מה המשך טיפול במקרה כזה ללידה עם עובר בריא? קראתי שזו טריזמויה נדירה שמשפיעה עלבעיות גנטיות נרחבות. אשמח למענה. תודה

שלום ברור המקרים מדובר בארוע שמתרחש לראשונה בעובר וסיכויי ההישנות שלו קטנים ביותר. יש מצבים יוצאי דופן בהם יש סיכוי לחזרה, כגון מצבים בהם אחד ההורים נושא שחלוף המערב כרומוזום זה. במקרה זה המעבדה היתה בדכ אומרת שזה מה שהם מצאו בעובר. לכן פרט ללשקול מי שפיר בפעם הבאה לא הייתי עושה מעבר לכך

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי