בדיקות גנטיות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

31/07/2018 | 20:20 | מאת: חני

שלום ד"ר, אני רוצה להבין לגבי בדיקות גנטיות : אם נניח למחלה גנטית מסוימת זוהו 100 מוטציות אז רק אם שני בני הזוג נשאים של אותה מוטציה בדיוק מתוך ה-100 מוטציות זה אומר שיש סיכוי לצאצא חולה ? אם הם נשאים של שתי מוטציות שונות מתוך ה-100 אז הכל בסדר ? תודה על ההסבר :)

במחלות רציסיביות, בהם נשא אינו חולה אך מי שיש לו 2 העתקים עם מצוטציה חולה- יתכנו 2 מצבים מצב בו לחולה יש בדיוק את 2 המוטציות, או מצב בו יש לפרט 2 מוטציות שונות. בשניהם תתכן מחלה כלומר בני זוג יכולים להיות נשאים ל 2 מוטציות שונות באוות הגן, ועדיין עשוי להוולד להם ילד חולה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי