ייעוץ גנטי טרום היריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

22/05/2018 | 16:51 | מאת: רוית

שלום, אני מעוניינת לבצע ייעוץ גנטי טרום לידתי (ללא היסטוריה משפחתית כלשהי). קיימות כמה חברות פרטיות בשוק, חלקן טוענות שהן עושות ריצוף מלא של הגן מראש (של כל הגנים, ללא קשר אם קיים או לא חשד כלשהו) האם יש בכך צורך? או מספיקה בדיקה "רגילה" של כ 800 מוטציות. הייתי רוצה לדעת עד כמה משמעותית ההשקה (בעיקר כספית) בריצוף מלא של כל הגנים. תודה

האם הכוונה לביצוע סקר למחלות שכיחות באוכלוסיה? אם כן- אכן קיימות בדיקות סקר מורחבות מעבר למה שמומלץ עי משרהב, במימון פרטי. יתרונות הגישה ה״ממוקדת״ מוטציות היא שבודקים את מה שהוכח כבר כגורם מחלה. הגישה המרצפת מאפשרת לבדוק את כל הגן, אך אם עולים שינויים שטיבם לא ברור זה עשוי להיות יותר מורבב כך או כך זה רעיון טוב להרחיב את הברור. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי