מידע על טרנסלוקציה בין כרומוזום X ל- 4

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

11/04/2018 | 16:17 | מאת: אליאור

האם יש למישהו מידע על טרנסלוקציה בין כרומוזום X ל- 4 ? האם יש קשר בין הקריוטיפ הלא תקין לתופעת maturation arrest שהתגלתה בהיסטולוגיה? האם קיים סיכוי למצוא תאי זרע בודדים?

גברים נשאים של טרנסלוקציה הם בסיכון משמעותי לליקוי פריון- או על רקע מיעוט זרע/ צורות זרע לא תקינות/ העדר זרע או על רקע הפלות חוזרות אצל בת הזוג. ככל הנראה בשל תאי זרע עם מטען לא מאוזן של כרומוזומים. יש סיכוי לתאי זרע בודדים, אבל זה מאוד אישי ומשתנה בין גברים שונים. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי