התייעצות ובעיקר הרגעה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

22/03/2018 | 23:34 | מאת: עדימ

בת 31 הריון ראשון ספונטני ו. אחרונה: 9/11 גיל הריון לפי us ראשון: 18/11 גיל ההריון מתוקן: 13/11 שקיפות עורפית: 2 מ"מ Crl: 70.6 סקירת מערכות תקינה *סקר שליש ראשון יצא ערך של 1 ל330 סיכון לדאון, מצ"ב סקר שליש שני *אציין כי גיל ההריון מחושב לא לפי וסת אחרונה אלא לפי us ראשון שזה פער של 9 ימים. אחרי תוצאות השקיפות והסקירה גיל ההריון עודכן. שאלתי האם יש אינדיקציה להילחץ ולקבוע מי שפיר??? תודה.

לא לגמרי הבנתי. האם הגיל הריון שעל פיו חושב סקר שליש ראשון לא נכון? כי אם כן- כדאי לתקן אותו הוא חלק מהאלגוריטם של השקלול סיכונים. בכל מקרה הייתי מחכה לסקר שליש שני ועושה שקלול איתו ואז מחליטה אם יש סיבה למי שפיר. ואפשר גם לעשות NIPTבינתיים. בדיקה לא חודרנית שנותנת הערכת סיכון מדויקת ביותר על האם לעובר יש תסמונת דאון או הפרעות נוספות. בהצלחה

25/03/2018 | 21:53 | מאת: עדימ

אכן. תאריך ו.אחרון שלי היה ב9/11 אחרי בדיקת דופק ראשון הרןפאה שינתה התאריך ל18/11 ועפי זה חושב הסקר הראשון והשקיפות... שכבר בו הרופאה שעשתה לי את השקיפות אמרה שהנתונים מראים כי העובר גדול יותר ותואם את התאריך המקורי. לאחר ממצאי הסקירה המוקדמת הרופאה שינתה את התאריך ל13/11 והסקר השני חושב לפי תאריך זה ובו התקבלה תוצאה של 1:260 שאלתי האם כל השינויים האלה יכולים לשבש את התוצאות הסטטיסטיות של 2 הסקרים? אציין כי הסקירה המוקדמת והשקיפות יצאו מצוינות.....

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי