בדיקות גנטיות או צ'יפ

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

23/02/2018 | 23:52 | מאת: דניאל

לבן זוגי ולי 2 ילדים ואנו מתכננים את ההריון השלישי. ביצענו בדיקות גנטיות לפני כמעט 7 שנים וגם אז אלו היו הבדיקות המצומצמות שקופת החולים מציעה. העניין הוא כזה - ביצוע של בדיקות גנטיות חוזרות ומקיפות כרוכה בעלות לא מבוטלת של כ2000 שח. במידה ואבצע צ'יפ גנטי בהריון הבא (נושקת לגיל 35) ניתן יהיה לותר על ביצוען של בדיקות גנטיות? תודה

ציפ גנטי לא בודק את אותם הדברים שבדיקות סקר למחלות תורשתיות בודק. אחד זה לחסרים ותוספות בכרומוזומים. והשני נשאות למחלות. יש בדיקות שממומנות עי משרד הבריאות- והן חינם לגמרי. עליהן בכל מקרה ממש לא כדאי לוותר. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי