קריוטיפ בעקבות הפלות חוזרות.

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

27/11/2017 | 18:46 | מאת: שרון

שלום אני בת 39. אם ל2 ילדים מהריונות ספונטניים עם אותו בן זוג. מנסים להרות כשנה וחצי. בשנה וחצי זו 4 הפלות. הראשונה מהריון ספונטני הפלה בשבוע 11. לאחריו 2 הריונות ביוכימיים. לאחר חצי שנה התחלתי טיפול פוריות והריתי אך גם הריון זה נפל בשבוע 6. בדיקות קרישה תקינות. היסטרסקופיה תקינה. רזרבה מעט נמוכה לגיל. הרופא פוריות טוען שאין צורך בקריוטיפ כי יש לנו 2 ילדים בריאים. שאלתי היא האם יש טעם בבדיקה זו במצב כמו שלנו? כי הרי עדיין הרופאים טוענים שאלה עוברים לא תקינים כרומוזומלית... יש לי מחלת קרוהן אך המחלה נמצאת ברגיעה ולא לוקחת תרופות.

שווה לברר. רוב הסיכויים הם כי העוברים אכן היו לא תקינים, כפונקציה של גילך (ככל שגיל האישה גבוה יותר יש יותר סיכוי להפרעה כרומוזומית). אבל גם בשביל 5% סיכוי שאחד מכם נשא של טרנסלוקציה כדאי לבדוק. מה שכן - לא הייתי מחכה עם סבב טיפולים לתוצאה לאור גילך ורזרווה שחלתית אלא עושה זאת במקביל בהצלחה

28/11/2017 | 21:39 | מאת: שרון

איזה מין בירור זה? לאן פונים והאם יתכן כי יש ילדים בריאים בבית ועדיין יש בעיה?

זו בדיקת דם. נעשה בדכ לאחר ייעוץ גנטי, בקופח או במכונים גנטיים. ובהחלט יתכנו ילדים בריאים

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי