בדיקה גנטית הפרדות רשתית

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

21/10/2017 | 14:28 | מאת: רונית

שלום רב אני בת 32 לפני טיפולי פוריות עשיתי בדיקות גנטיות שנמצאו תקינות. השאלה היא על בעלי הוא נולד פג בתחילת חודש 8 ולפני כשנתיים עבר ניתוח רשתית בעיניים. הפרופ' שאנחנט מטופלים אליו ייעץ לבדוק האם בעיה זו היא גנטית (למרות שאף אחד ממשפחתו אינו מרכיב אפילו משקפיים), הוא היה בייעוץ שם נאמר לו שהסיכוי נמוך ושבדיקה כזו עולה אלפי שקלים. רציתי לדעת איך אפשר לבדוק אם זה גנטי? האם במהלך הריון יש בדיקה שאפשר לעשות? תודה

ממליצה בחום על מכון מיכאלסון בהדסה המרכז את נושא הגנטיקה של מחלות עיניים בארץ בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי