טיםולי פוריות ושני שאלות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

13/09/2017 | 10:23 | מאת: תמר

ד''ר עדי רכס שלום 1. שמעתי שטיפולי פוריות סוג icsi מעלה סיכונים הפרעות כרומוזונאליות מין. האם לעובר יש תסמונת מין אפשר לגלות באולטראסאונד? או בבדיקת דם nipt? (לא מוכנה לעבור בדיקת מי שפיר) 2. האם icsi מעלה סיכוי לתסמונת דאון? תודה רבה

קיימת תוספת סיכון קטנה מאוד כשמבוצע מיקרומניפולציה להפרעות של מע המין ןאלי גם של כרומוזומי המין. מדובר בתוספת סיכון קטנה ביותר. לא את הכל אפשר לגלות ב nipt או באולטטראסאונד. לא ידוע לי על תוספת סיכון לתסמונת דאון.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי