NF1 ו- RP שתי מחלות בבן אדם אחד?

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

30/08/2017 | 21:36 | מאת: נאוה

שלום רב יש לי NF ומצאו לי שתי מוטציות פגומים בגן שיכולים להעיד על בעיות העיניים שיכולים להעיד על RP. אז נכון לעכשיו יש לי שתי מחלות גנטיות . האם יכול להיות לבן אדם שני מחלות גנטיות .או שבעיות העיניים שלי והפגיע בגנים שיכולים לגרום ל rp. כי לrp יש הרבה גני.. הכי מפחיד אותי זה העיוורון יותר מהמוות. תודה.

שלום באופן עקרוני יתכן מצב שלאדם אחד יהיו כמה מחלות גנטיות. השאלה היא מדוע נבדקת, באיזה מסגרת, מדוע חיפשו גנים ל RP ומה וודאות התשובה. את זה יש לשאול בייעוץ הגנטי. כי לא כל שינוי בהכרח מעיד על מחלה.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי