ייעוץ גנטי לקראת נישואין

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

18/07/2017 | 08:48 | מאת: שולמית

שלום, אני עתידה להתחתן בעוד חודשיים. לבן זוגי יש אח עם תסמונת אספרגר ולי יש אח שחולה בסכיזופרניה. היינו בייעוץ גנטי. בייעוץ נאמר לנו שהאחים צריכים ללכת לבדיקה גנטית שתבדוק האם למחלה שלהם יש מרכיב גנטי. כמה זמן אורך ברור כזה? האם סביר שאכן יש מרכיב גנטי למחלה? אשמח להסבר והרחבה כי אני קצת בלחץ..

קודם כל מזל טוב :) בכל משפחה יש מחלות ובעיות, חלקן גנטיות ולחקן לא. כיום ידוע שגם להפרעות כפי שתארת יש רקע גנטי. לכן לקרובי משפחה מדרגה ראשונה (אחים) יש סיכון יתר ביחס לאוכלוסיה הכללית. זה לא אומר שב 100% יהיו ילדים עם בעיות, פשוט יש קצת יותקר סיכון. ועל מנת להיות ראליים לא תמיד מאתרים את הסיבה למצבים אלה. מה שכן- אם יאותר, זה יתן לכם שקט נפשי :) שווה לנסות. בהצלחה

18/07/2017 | 21:28 | מאת: שולמית

לו יאתרו האם יש לכך השלכות מעשיות כלפינו? מה עושים במצבים כאלו? האם בכדי שתהיה בעיה צריך ששני בני הזוג יהיו נשאים?

זה די מורכב. גשו לייעוץ גנטי פנים אל פנים לקבל הסבר. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי