כשלונות מרובים בIVF ותוצאות FMR1

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

27/06/2017 | 18:54 | מאת: עידית

שלום. אני לאחר 7 סבבי הזרעות ו7 סבבי החזרות (5 מתוכם בלסטוציסטים) - כולם הסתיימו ללא הריון מלבד החזרה אחת שהסתיימה בהריון כימי. מספר ההפריות ועוד יותר מכך הבלסטוציסטים המושגים בכל טיפול נמוך יחסית. לאחרונה הפנה אותי רופא הפוריות שלנו לבדיקת fmr1 והתוצאה היתה 22 ו-29 חזרות. הוא טען שלמרות שזה לא נחשב נשאות כלשהי לתסמונת ה-X השביר הרי שגם תוצאה כזו יכולה להצביע על קושי שלי לייצר ביציות ועוברים תקינים, ובהתחשב בתמונת המצב העגומה שעולה מסך כל הטיפולים שעברתי הרי שההמלצה שלו היא לעבור לתרומת ביצית. שאלתי היא האם יש ממש בכך שתוצאה כזו של בדיקת FMR1 היא בעלת משמעות בהיבט של בעיות פריון? האם זו לא תוצאה נורמלית שרוב מוחלט של הנשים תקבלנה אם תבצענה את הבדיקה? (אציין שכשהקשתי עליו שאני מבינה שהתוצאה הזו תקינה לחלוטין הוא טען שהרופאים האחרים שהתייעצתי איתם לא קוראים את הספרות הרפואית העדכנית...) תודה רבה מראש

תוצאת ה x השביר שלך תקינה לחלוטין ולא מסבירה בשום אופן את חוסר ההצלחה המצער בהפריות. נשאות ל x שביר יכול ֿבהחלט ללכת עם אי ספיקה שחלתית מוקדמת ותגובה ירודה לטיפולים. אבל לא במספרים האלה. התשובה לא שם לצערי. מאחלת בהצלחה

וממצילה על הצד הגנטי לבצע בדיקת קריוטיפ לך ולבן הזוג

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי