חור במחיצה בסקירה ראשונה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

10/06/2017 | 15:23 | מאת: דינה

שלום רב, בסקירה ראשונה הובחן חור קטן במחיצה בין החדרים. בנוסף אותרה נרודה אקוגנית. השקיפות העורפית הייתה תקינה. ברצוני לשאול, מה הסיכוי שחור זה יתאחה בהמשך (יש הזמנה לאקו לב). בנוסף, האם יש הבדל בין חור במחיצה בין החדרים, לבין חור במחיצה בין העליות. בתודה מראש.

שניהם ממצאים מאוד מאוד שכיחים. רובם אכן מתאחים ספונטנית. נדיר יש צורך בניתוח תיקון בהמשך החיים. נוכח חו מתמיד בין החדרים vsd יש המלצה למי שפיר בגלל תוספת סיכון קטנה להפרעות. בהצלחנ

10/06/2017 | 22:17 | מאת: דינה

תודה רבה!

11/06/2017 | 23:16 | מאת: דינה

שלום רב, ברצוני לשאול אם ממצאים בלב משפיעים סטטיסטית על תוצאות החלבון העוברי. לפי התוצאות נראה היה שהערכים בדם הם בתחום הנורמה, אך לפי התוצאות הסופיות (בגרף) אחוז הסיכון עלה והומלץ על בדיקת מי שפיר. בתודה.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי