ייעוץ גנטי לקראת הריון ......................

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

08/06/2017 | 15:20 | מאת: אורית

שלום רב, אני בת 36 ומעוניינת להיכנס להריון שני בתקופה הקרובה. במשפחה שלי אין עבר של מחלות נפשיות, חרדות וכו'. אולם במשפחתו של בעלי ישנו רקע של חרדות וכדומה. לבעלי יש פחד מזריקות, אחותו סבלה מאנורקסיה ויש לה פחד ממקומות סגורים ואחותו הגדולה מקבלת כבר מספר שנים תרופות פסכיאטריות נגד חרדות. ההורים מצד בעלי ללא חרדות אולם ידוע לי האבא מכור להימורים וגם האמא בשנים האחרונות עוברת גמילה מהימורים "קלים". מעבר למה שציינתי אין איזשהי אבחנה פסיכיאטרית. יש לנו ילד בן 4 שנכון להיום נראה ילד רגיל, שלא סובל מחרדות או משהו דומה. שאלתי היא האם זה משהו שיכול לעבור בתורשה? האם יכולה להיות לכך השפעה על התינוק? ואם כן, מה מידת ההשפעה/סיכוי? תודה מראש.

שלום לכל ההפרעות מהטווח הנפשי שציינת אכן יש קשר גנטי. הם שכיחות יותר במשפחות שכבר יש בהם פרט אחד לוקה. אבל אין מספרים מדויקים או יכולת לחזות או לבדוק האם ילדים עתידיים יהיו עםאיזשהי הפרעה מהטווח הזה, נכון להיום

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי