נגע סרטני על האף

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

30/01/2008 | 11:09 | מאת: רותי

שלום, יש לי נגע - פצע על האף . בוצע נתוח להסרתו ובדיקת ממאירותו. התשובה שקיבלתי היא שהנגע ממאיר ויש להמשיך ולהוריד עד להגעה לגבולות שאינם ממאירים . מה אפשרויות הטיפול ? , שמעתי שיש שיטה של moss surgery מהי? איפה ניתן לבצע אותה ? ומה יתרונותיה ? האם יש שיטות נוספות ?

ראשית אני מתנצל על העיכוב בתשובה, שנבע משהייתי בכנס רפואי בארה"ב. אם מדובר בגידול מסוג BCC ע"ג אף, הרי שניתוח להסרתו בשיטת Mohs הינו אופציה טיפולית מצויינת\ שיתרונה הינו הסרה מוחלטת של הגידול תוך שמירה על ותוצאה אסתטית . הטיפול מכוסה בסל הבריאות ומתבצע בכל קופות החולים ובחלק מבתי החולים ע"י מנתחים המוסמכים לכך. תוכלי לברר עם הקופה שאליה את שייכת עם איזה מנתח הם עובדים. בריאות שלמה, ד"ר ניר נתנזון

27/04/2008 | 22:08 | מאת: שלומית

מה המשמעות במקרה שיש לנתח שוב באותו מקום - באף, כדי להוציא את הגרורות ?

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)