נקודת חן מסוכנת??

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

23/07/2008 | 10:28 | מאת: בחורה מודאגת

יש לי נקודת חן קטנה מאוד בגב אך לאחרונה שמתי לב כי היא נפצה (אולי מהרצועה של התיק) וכתוצאה מהגירוד זה קצת נראה כמו עקיצה. עכשיו אחרי שחיכיתי מעט זמן היא חזרה לעצמה (אני חושבת) אך השאלה היא האם יש סיכון בכך שנגרם פצע בנקודה? זה מאוד מפחיד אותי ויש לצייין שאני נבדקת פעם בשנה אצל רופא עור משום שאני מאוד בהירה בעלת הרבה נקודות. אשמח לתשובה מהירה.

ברוב המקרים פציעה בשומה (נקודת חן) אינה מסוכנת כשלעצמה ואינה מגבירה את הסיכון לפתח סרטן עור. אולם בהיותך מרובת שומות את ממילא נמצאת בסיכון גבוה לפתח סרטן עור (לפחות פי 10 ביחס לשאר האוכלוסיה). עלייך להיבדק אצל רופא עור לפחות פעמיים בשנה, ולשקול ביצוע מיפוי שומות דיגיטלי. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)