נקודת חן

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

29/09/2015 | 23:07 | מאת: רינה

שלום, אני בת 17 ויש לי נקודת חן בצד הבטן ובאמצע הנקודה יש נקודה שחורה. רופא שבדק רשם "שומה זעירה בקוטר 3 ממ עם מרכז מעט כהה בבטן שמאל". באבחנה רשם: NEVUS - COMPOUND והפנה אותי ל"הסרה ניתוחית ובדיקה פתולוגית". האם לדעתך זו נקודה מסוכנת? מה זה אומר שיש נקודה שחורה באמצע הנקודת חן?

לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט. אולם ברוב המקרים נקודה כהה אינה סימן בעייתי- להרבה שומות יש 2 גוונים. אם הרופא לא בדק את השומה עם דרמוסקופ כדאי לבקש בדיקה חוזרת עם מכשיר זה, שבמקרים רבים יכול לחסוך ניתוח.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)