מלנומה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

30/08/2015 | 17:17 | מאת: Alonagu

שלום בן 67- נקודת חן בגב. לאחר בדיקה האבחנה; Malignant melanoma. Clark level 3. Breslow thickness 1 mm Mitotic index: 2 per 1 mm Foci of regression ,thickness up to 1 mm No ulceration seen Distance from invasive tumor to lateral marginsis 3 mm. Distance from is situ component to lateral margins is 2 mm. תאור מיקרוסקופי: קטע עור בקוטר 2 סמ עם כתם חום כהה,בלתי סדיר, בקוטר 1.3 סמ. אודה לכם על חוות דעתכם.

מדובר במלנומה חודרנית עם פעילות מיטוטית (חלוקת תא) מהירה יחסית. נדרש לבצע בהקדם ניתוח הרחבת הכריתה ודגימת בלוטת הזקיף, ולפי התוצאות התיעצות עם אונקולוג. לאחר מכן נדרשת בדיקת רופא עור כל 3 חודשים. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)