ניתוח מוז

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

19/08/2015 | 08:14 | מאת: רן

ום, עלי לעבור ניתוח מוז בפנים יש רופאים שאומרים שהם עובדים בצמוד עם פתולוג ויש כאלו שאומרים שהמנתח צריך לבדוק את הפתולוגיה. לפי מה שקראתי ההגדרה הפורמלית היא שהמנתח הוא בודק את הדגימה אבל האם זה באמת משנה או שזו רק פורמליות האם לא יותר הגיוני שמי שהמומחיות העירית שלו היא פתולוגיה עם ניסיון הרבה יותר גדול מזה של מנתח אפילו אם עבר השתלמות בנושא הוא זה שיבדוק את הדגימה או שיש עדיפות לזה שהמנתח בודק ביגלל סיבות נוספות? זה ממש לא ברור ונשמע שהכל פרוץ כי גם בבתי חולים חלק אומרים שעושים ניתוחי מוז עם פתולוג ולחק מדגישים שהכירורג הוא הפתולוג ובשני המקרים ניקרא הניתוח מוז - האם אפשר לעזור לייעץ ולעשות קצת סדר בבאלגן - מה עדיף באמת (אם זה בכלל משנה ואם כן האם אין פה הטעייה של החולים?) תודה

שתי השיטות מקובלות ויעילות- בתלות כמובן במיומנות של המנתח באבחון הפתולוגי ובידע של הפתולוג בגידולי עור. אם המנתח יודע לאבחן היטב את הגידולים השכיחים בעור אין כל יתרון לפתולוג שיודע, למשל, לאבחן גם גידולי מעי או שד.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)