נק חן בכף הרגל

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

02/06/2015 | 21:05 | מאת: עדי

מזה שנים יש לי נק חן בכף הרגל. לאחרונה הגבולות שלה נהיו בלתי מוגדרים כמו עקב שפשוף. מדוע נק בגף הרגל שעוברות "טראומה" יומיומית כמו הליכה דריכה נחשבות חשודות ובעייתיות יותר? זה יכול להאיץ סרטן? מה הסבירות שהנקודה הזו הקיימת אצלי כברמ20 שנה ולאחרונה השתנתה תהיה סרטנית? יש לי תור לרופא במקביל. תודה רבה

למיטב ידיעתי, אין שום מחקר הטוען שנקודות חן בכפות הרגליים בעיתיות יותר בגלל שדורכים עליהן... לטעמי מדובר באמונה תפלה. הסבירות של הפיכת שומה בודדת לסרטנית היא כ-1 ל-30,000. בכל מקרה כמובן יש להיבדק על יד רופא עור.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)