נגע סרטני ממאיר

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

22/04/2015 | 17:01 | מאת: גלי

שלום, אני בת 32. לפני כשלושה חודשים צמח לי נגע על הלסת התחתונה. לפני כחודש הנגע הוסר בהליך כירוגי והיום הכירוג מסר לי כי מדובר בגידול סרטני ממאיר, אך הוא הוצא בשלמותו ואין לי מה לדאוג, רק להגיע לביקורת עוד 3 חודשים. שאלתי אותו מה מקור הנגע והוא טען שמדובר בחשיפה לשמש, אך עולם אני לא נחשפת לשמש ללא מקדם הגנה. תהיתי האם יש קשר בין הגידול לבין טיפולי הפוריות שאני עוברת כבר שנתיים והכירוג שלל זאת. האם יש לי סיבה לדאגה? מה עליי לעשות על מנת לוודא שהסרטן לא התפשט ויתפשט בעתיד? בתודה מראש.

לפי התושבה אני מניח שמדובר ב-basal cell carcinoma (אך כדאי כמובן לוודא זאת עם הכירורג). אין קשר לטיפולי הפוריות- הנגע מתפתח אחרי חשיפה מצטברת לשמש. (הרי לא השתמתש בקרם הגנה כל החיים ובכל חשיפה לשמש). אם הנגע הוסר בשלמות אין סיבה לדאגה ואכן מומלץ להגיע לבדיקות חוזרות כל 3-6 חודשים על מנת לאתר בזמן נגעים חדשים.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)