שינוי צבע בכתם/שומה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

26/01/2015 | 12:33 | מאת: קרן

שלום רב, אחד הסימנים שמוגדרים כסימן מוקדם לסרטן עור הוא שינוי צבע בנגע עורי (כתם/שומה וכו'). שאלתי היא האם אכן מדובר בסימן מוקדם, זאת אומרת, האם ייתכן מצב ששינוי צבע ייראה כשיש כבר סרטן בשלב מתקדם? או שאם זיהיתי שינוי צבע בזמן אז בדרך כלל זה קורה בשלבים המוקדמים? אני משערת שיש סוגים שונים של גידולים שגדלים אחרת אבל בכל זאת אשמח לדעת מה הכלל, האם לרוב זהו אכן סימן שמגיע בשלב מוקדם, כך שאם זיהיתי אותו שבוע - שבועיים אחרי שהתרחש, הסבירות היחסית שעדיין זהו שלב מוקדם? למעט שינוי צבע אין כיוב או משהו אחר.

אין כללים בנושא זה, אולם לרוב שבועים הם זמן קצר בו סרט ןהעור אינו מתפשט. בכל מקרה רוב המקרים של שינוי בצבע אינם מעידים על סרטן העור. כמובן שעליך לגשת ולבדוק את השומה ע"י רופא עור ולא להיות הרופאה של עצמך.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)