נקודת חן חדשה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

29/09/2014 | 23:33 | מאת: עופר

שלום, הופיע לי פתאום היום נקודת חן חדשה בכף היד, הינה אינה בולטת (כלומר מתחת לעור) אני מאמין שהיא בערך 5 ממ והיא יותר דומה למרובע מאשר למשולש. 1 - האם יש לי ממה לחשוש? אני חייל ומערכת הבריאות הצבאית לא הכי נוחה , האם אני צריך תור לרופא מומחה ? 2 - האם יש ניתוח פלסטי להסרת השומה? תודה רבה !

בהחלט נדרשת בדיקת רופא עור מומחה- יש גם בצה"ל (ובבתי החולים- ניתן לקבל הפניה מצה"ל). אין כל סיה לפנות לרופא פרטי. אם רופא יחליט שהשומה חשודה ניתן להסירה בניתוח. בכל מקרה אחר לא מומלץ להסיר- מדובר בניתוח עם החלמה ארוכה יחסית ופוטנציאל לצלקת על כף היד. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)