תשובת ביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

11/05/2014 | 20:51 | מאת: מודאגת

שלום רב לפני חודש הסרתי נקודת חן מכף הרגל. להלן תשובת הבדיקה: shave biopsy of acral skin showing a compound dysplastic nevus with atypical feautures, as confluence of nests and focal single cell predominance. since the biopsy is partial, symmetry and circumscription cannot be assessed. conclusion- atypical melanocytic lesion/ complete excision necessary. deep sections, HMB45 and KI67 immunostains have been examined. snomed: t-01000, m-87600 רופא העור הסביר לי שאין מדובר במלנומה אלא בשומה אטיפית בעלת סיכון להפוך למלנומה. האם אכן אין סיבה לדאגה? ולא ברור לי האם partial biopsy אומר שתשובת הביופסיה אינה מלאה ועל כן אין ודאות? מדוע נשלחתי להוריד עוד? גודל השומה 0.7 והרופא כבר הוריד 1.1 האם יתכן כי בביופסיה הנוספת לאחר הרחבה התשובה תהיי אחרת? או שיש ביטחון שמדובר "רק" בשומה אטיפית? בנוסף, הרופא הציג אופציה להרחבת הshave או לניתוח כירורגי עם תפרים, אשר לדעתו אין בו צורך. מה דעתך המקצועית? תודה מראש

מאחר והנגע לא הוסא בשלמות אין לדעת מהי התשובה הסופית. לכן נשלחת לבצע כריתה מלאה של הנגע - ואני בהחלט ממליץ על כריתה מלאה (אקסיזיה) ע"י כירורג פלסטי ולא shave מאחר ואם הנגע עמוק לא תדעי מה העומק האמיתי. הבעיה העיקרית היא הפיענוח הפתולוגי- כשאני מקבל תשובה פתוולוגית כמו שלך אני מאוד ממליץ על קבלת חוות דעת נוספת מפתולוג המומחה בתחום העור (דרמטופתולוג). בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

12/05/2014 | 08:17 | מאת: מודאגת

תודה רבה על תגובתך. היות ולאחר הסרה מלאה זה שוב ישלח לביופסיה האם יש צורך בדעה נוספת של דרמפטולוג גם לפענוח הנוכחי? ואם כן האם זה נעשה באמצעות פניה למכון הפתולוגי? נאמר לי שלפי התשובה סו לא מלנומה האם אתה סבור שיש משהו בתשובה שאינו חד משמעי? יתכן שהביופסיה תקינה באופם מטעה כי היא שטחית? שוב תודה רבה

המשך ההתנהלות תלוי כמובן בתשובה הפתולוגית. במקרים שאינם חד משמעיים אני מבקש חוות דעת מדרמטופתולוג, כמוהם יש לצערי מעט מאוד בישראל ורובם אינם עובדים במסגרות הציבוריות אלא באופן פרטי. שטחיות הדגימה שנקלחה אכן הקשתה על מתן תשובה פתולוגית מדוייקת, כפי שאף נכתב בתשובה הראשונה. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)