אותה מחלה.?

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

12/02/2009 | 20:00 | מאת: משה

שלום! האים "דרמטיטיס אקטיניקה" וסולר קרטוזיס" אותה מחלה ואים לא מה ההבדל בינהן, ומי מהן טרום סרטנית או ששתיהן טרום סרטניות.?? רב תודות לך!!

Actinic dermatitis הינה דלקת של העור שנגרמת עקב חשיפה ממושכת לשמש. זהו אינו מצב טרום סרטני כשלעצמו. Solar keratosis הינו גידול עורי שפיר, אשר נחשב ל"טרום ממאיר" מאחר שכ-10% מגידולים אלו יכולים להפוך לסרטן תאי קשקש (squamous cell carcinoma) אם לא יטופלו. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)