בקשר להסרת נקודת חן

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

22/11/2020 | 16:15 | מאת: ליהי

היי יש לי נקודת חן בערך סמ שהיא לא סרטנית אבל יכולה להתפתח בעתיד ולהיות סרטנית והרופאים אמרו שאו שאבוא לבדיקה כל כמה זמן או שאוריד אותה. היא לא קטנה היא בינונית. הייתי אצל פלסטיקאי בכיר בשניידר שאמר שאפשר להוריד לי אותה עם תפרים ותהיה לי צלקת יותר גדולה מהנקודה וגם כהה ואני ממש לא הסכמתי.. והוא אמר שזאת הדרך היחידה! אבל אמרתי לו שהייתי אצל רופא אחר בקופת חולים שרצה להוריד לי עם מחט חשמלית וגם קבעו לעשות לי את זה ובאתי ליום ״ניתוח״ וראיתי שזה עם מחט חשמלית אבל ברחתי.. הייתי קטנה יותר ופחדתי ואז הרופאים שם שראו שברחתי אמרו שהם יעשו לי עם לייזר אז לא הבנתי למה מאז כל רופא שהייתי אצלו אמר שאפשר לעשות רק עם תפרים? אני לא רוצה תפרים אי אפשר להוריד יותר בלייזר? במחט חשמלית? בדרך כלשהי ללא תפרים? בבקשה תעזרי לי תודה מראש

כשמורידים שומה ללא ניתוח (לייזר, מחט חשמלית וכו') לא ניתן לאבחן את טיבה. רק פתולוג יכול בסבירות גבוהה לאבחן את טיבו של נגע בעור. לכן הדרך היחידה המקובלת בעולם המערבי להסרת שומה היא ע"י ניתוח עם תפרים ןשיחת הנגע לבדיקת פתולוג. כל דרך אחרת עלולה לסכן את חייך (אלא אם לא מדובר בשומה אלא בנגע אחר שאין לו פוטנציאל סרטני).

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)