האם ייתכן מצב טרום סרטני בשפה?

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

25/09/2020 | 00:28 | מאת: שירי

שלום ד"ר, אני בת 37. שנה וחצי שכבר יש לי יובש רק בשפה בתחתונה שאינו עובר למרות כל השפתונים נגד יובש האפשריים ולמרות שניסיתי משחה עם סטרואידים(יש לי אסתמה שהחמירה וחשבו שאולי אסתמה של העור). אני עובדת מהבית ועם עור בהיר והמקסימום שנחשפת לשמש זה 10 דקות במכונית עם מסנן הגנה ושפתון על השפתיים פעמיים בשבוע.מאז גיל 20 לא הייתי בים או בבריכה. היו לי 2 פגישות עם רופאי עור בטלפון ששלתי להם את תמונת השפתיים או שהם ראו בוידאו. הראשונה נתנה את קרם הסטרואידים והשני רק אמר שאולי אני מלקקת את השפה, ואמרתי שממש לא... והוא עבר נושא כי היה לי עוד מצב של חתך מזכוכית. רופאה אחרת זרקה לאוויר שצריך לשלול אקנטיק צ'ליטיס. האם לפי דעתך הסיכוי שיהיה לי את זה נמןך? יש לציין שלסבתא שלי היה סרטן העור ברגל והיא עברה ניתוח, אך היא נחשפה הרבה לשמש והיתה הולכת פעמיים בשבוע לים שנים. מדובר על יובש רגיל בכ 70 אחוזים משטח השפה התחתונה. לעיתים יש לי קילופים והיובש יורד ונחשף עור אדום וחדש, אבל כנראה שזה חוזר כי המצב לא משתנה. תודה מראש

Actinic cheiltitis יכולה להיגרם מחשיפה חוזרת קצרה לשמש (מספר דקות ליום). לכל אחד י רגישות אישית. פני לבדיקה פיזית של רופא העור.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)