בדיקת נקודות חן

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

16/09/2020 | 08:14 | מאת: הודיה

שלום, בת 18.. הלכתי לרופאת עור (פעם ראשונה אם זה משנה) כדי לבדוק שתי נקודות חן שממש הדאיגו אותי.. אחת ליד הטבור ואחת בירך... יש לי עוד קצת נקודות בגוף אבל לא גדולות שלא דאגתי מהם... הרופאה ביקשה לעשות בדיקה מלאה של כל הגוף וביקשה ממני אפילו להוריד חזיה ותחתונים (בדקה חצי גוף עליון ואז חצי גוף חתון, הייתי לבושה חצי גוף כל פעם)... היא בדקה לי ממש כל מקום לעומק... אפילו בין העכוזים... ממש התביישתי אף פעם לא עברתי כזו בדיקה.. היא רוצה שאני אגיע לבדיקה עוד חצי שנה ואז אם הכל בסדר מעקב כל תקופה יותר ארוכה.. רציתי לשאול אם גם הבדיקה הבאה תהיה כזאת או שהיא תעקוב אחרי הנקודות שהיא מצאה הפעם? האם אני יכולה לבקש שתבדוק רק את השתי נקודות שאני מודאגת מהן? פשוט היא מצאה אחת במפשעה ולא נעים לי... אני בישנית

הרופאה עשתה את עבודתה נאמנה ומגיעים לה שבחים. אם לא היתה עושה כך היה מדובר ברשלנות, שעלולה לעלות לך בחייך. מטרת הבדיקה התקופתית היא גילוי מוקדם של סרטן העור. אם תבקשי מהרופאה לבדוק רק נקודות חן מסוימות היא עלולה לפספס נקודות חן שלכאורה אינן חשודות. נסי להתגבר על הביישנות והקפידי על בדיקה מלאה כל 6-12 חודשים, כולל המקומות האינטימיים ואף בתוך חלל הפה. בדיקה כזו עשויה להציל את חייך.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)