סיכוי לסרטן בחשיפה לגורמים

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

12/10/2019 | 06:13 | מאת: ישראלי

שלום אני בן 25 והייתי היום בים בלי חולצה שעות רבות לא בכוונה כדי להשתזף אלא הלכתי לים ושכחתי עצמי לדעת ללא קרם הגנה וכאשר חזרתי לביתי שמתי לב מפניי ובמיוחד בבטן ובגב אני אדום מאוד וקשה לי לשכב על הגב. ברור לי שהאודם והשריפה יחלפן מאליהם, אבל רציתי לשאול אם יש לי סיכוי גבוה יותר לפתח סרטן העור ומלנומה בגלל חשיפה חד פעמית, גם אם זה יהיה בעוד 20 שנה? 2. שאלה שניה אני מתעסק מחקר ומשתמשים לPCR באתידיום ברומיד etBR כידוע לנו חומר זה יכול לחדור דרך העור והנשימה ועובר אינטרקלציה בין בסיסי הדנא. רציתי לשאול אותך מבחינה מעשית אם יש סיכוי משמעותי לממאירות בחשיפה לחומר בתנאי מחקר מדעי? תמן הפרקטיקה, ידוע לכם על מקרה/ מקרים של חוקרים שנחשפו לחומר וחלו, או שזה רק סיכון תיאורטי?

כל כווית שמש מעלה את הסיכון לפתח מלנומה בעתיד. לא לא ידוע על מלנומה עקב חשיפה לחומר זה, אולם מומלץ לשאול רופא תעסוקתי.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)