נקודת חן גודלת לאחר צריבה בחנקן

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

24/06/2019 | 21:04 | מאת: גבי

שלום, בשבוע שעבר הייתי אצל רופא עור מטעם קופת החולים (מכבי)אשר צרב לי מספר נקודות חן / שומות. כולן כמעט נעלמו אך ישנה אחת (בישבן) שבמקום להתייבש - גודלת ואף כואבת והעור מסביבה נראה רגיש ופגוע. עוד הערה: אני מכסה את הנקודה בפלסטר מדי יום כדי שלא יכאב, ואולי זה א מאפשר למקום להתאוורר. האם יש סיבה לדאגה ?.. כי אני דואג שהרופא א עשה אבחנה נכונה לפני שהחליט לצרוב לי את השומה. תודה

אני מניח ומקווה שהרופא השתמש בדרמוסקופ לפני הצריבה. בכל מקרה כדאי לפנות לבדיקה חוזרת.

06/07/2019 | 10:13 | מאת: גבי

תודה, למיטב ידיעתי הוא לא השתמש בשום דרמוסטופ, אלא מייד החל בצריבות. שבועיים לאחר מכן חזרתי אליו (לפני כשבוע ימים) והוא בדק ושוב ביצע צריבה בחנקן. לגבי הסימנים החדשים שיצאו בהיקף השומה- הוא טען שאלו נגרמו מכיוון ששמתי פלסטר על האזור (מה שאינו נכון). כיום, כשבוע ימים לאחר הצריבה השניה- אני שוב באותו המצב. השומה נותרה כמעט באותו הגודל ובהיקפה מעיןם עיגול כהה שמזכיר במאהו שטף דם פנימי (או שהשומה גודלת כלפי פנים). מה עושים ? קופת החולים מתעלמת ושולחת אותי בכל פעם לרופא אחר ובמועד מאוחר מדי. האם עלי לגשת לבית החולים ? או לרופא פרטי (אליך למשל ?) אני מתחיל להיות מודאג מהסיפור הזה ומתחרט שבכלל נגעתי באותה השומה. תודה

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)