שמן זית לתינוק עם סאבוריה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

09/06/2019 | 17:45 | מאת: אוש

שלום. בני היה בן 6 שבועות כשהתחילה סאבוריה ורופאת עור המליצה למרוח שמןמזית מבלי להגיד מילה על הסכנה בחשיפה לשמש. מרחתי אותו (במצח ובקדמת הראש) ובאותו יום לא הוצאתי אותו החוצה אך למחרת כן והנקתי אותו כ4 פעמים על ספסל שחשבתי שמוצל. כעת חודשיים לאחר מכן אני בסרטים. מורחת על עצמי שמן זית ומגלה שהוא לא מתייבש גם כעבור לילה, וגם בצל יש קרינה. איך אני יכולה לדעת שלא נגרם נזק לאהוב ליבי? איך רופאה לא אומרת שמסוכן להוציא אותו ככה החוצה? תודה

לא ידוע לי כי שמן זית מגביר את הסכנה שבקרינת השמש. הלא ישירה. אם הספסל היה מוצל כנראה שמידת החשיפה היתה קטנה מאוד, ואם לא נגרמה לתינוק כווית שמש אין בכך כל נזק ממשי.

10/06/2019 | 09:35 | מאת: אוש

אי אפשר לראות כוויית שמש כאשר כל המצח אדום ועם פצעים מהסאבוריה. האם שמן זית מגביר רגישות בחשיפה לשמש? אם כן היתה שמש וכן היו כוויות - האם זה מעלה את הסכנה לסרטן העור? איך אפשר לבדוק שהכל בסדר? גם בצל יש חשיפה לשמש ואני לא יכולתי לראות עליו אדמומיות כי הוא היה אדום מלכתחילה.. מה קורה כשבן אדם משתזף עם שמן זית?

לא ידוע לי האם שמן זית מעלה את הרגישת לשמש. בכל מקרה לא רצוי להיחשף לשמש ללא הגנה, אבל לא צריך לפחד מכל חשיפה לשמש.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)