נתונים סטטיסטיים על הימצאות מלנומה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

10/10/2018 | 07:47 | מאת: ירון

שלום ד"ר נתנזון ביתי רוצה להסיר עד 5 נקודות חן קטנות (עד 2 מ"מ), בהירות ולא בולטות בפנים וגם שומה כהה בולטת. המלצת לקחת דגימה לבדיקה לפני כל הסרה גם של נקודות חן קטנות. 1. יש באפשרותך לתת סדר גודל של ההסתברות להימצאות מלנומה בנקודות חן בהירות קטנות ולא חשודות (לכל נקודה)? או לחילופין להפנות אותי למקור עם הנתונים? 2. ידוע לך אם זה בכלל אפשרי לקחת דגימה מנקודת חן קטנה ושטוחה בלי להותיר צלקת? הרעיון הוא שאולי הסיכון מאד קטן במקרה זה, כמו למשל לעבור כמה כבישים בלי להידרס... אם תוכל לנקוב בהערכה, בבקשה להגדיר אם לפני או אחרי תוצאה תקינה מבדיקה ויזואלית.

1. אין סטטיסטיקה אמינה. מקבול בספרות שהסיכוי של שומה בודדת להפוך למלנומה הינו 1:30,000 אולם לדעתי הנתון אינו מבוסס דיו. כמובן שהסיכון אצל ילדים קטן יחסית. (בהנחה שביתך הינה ילדה...) 2. לא ניתן לקחת דגימה משומה שהיא מאוד קטנה. הסיכון הכלי הינו קטן, אולם בדיוק כמו לעבור כביש ל בלי להסתכל- למה שמישהו יעשה זאת לעצמו??? שומה קטנה מסתירים עם מייק אפ. שומה גדולה מסירים ע"י כירורג, ואת הצלקת (את תהיה משמעותית) מסתירים עם מייק אפ. פשוט, יעיל, וכמעט חסר סיכון.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)