האם צריכה ניתוח הרחבה?

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

08/06/2017 | 22:57 | מאת: יעל

שלום לך, אני בת 70. הורדתי שומה ברגל והאבחנה היא: Dysplastic (Moderate to Severe) junctional nevus, (Margins are free, (2 MM from closest lateral margin שאלותיי: 1. מדוע במעבדה ציינו את המרחק 2 מ"מ? 2. האם ליתר ביטחון אני צריכה ניתוח הרחבה ל5 מ"מ כי הנקודה מסוכנת? בברכה ותודה מראש

מקובל לציין את מרחק הגידול משולי החתך כדילוודא שהגידול הוסר בשלמותו. לפי התשובה השומה אינה סרטנית (לא מדובר במלנומה) ולכן לא נדרש ניתוח הרחבה.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)