בדיקת אולטראסאונד בשבוע 36

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

05/05/2016 | 13:09 | מאת: ענת

שלום רב, אני בת 40 , נמצאת בשבוע 36 ועתידה ללדת בשבוע 38 בקיסרי מתוכנן (עקב שיליית פתח). אתמול (שבוע 36+2) הייתי אצל רופא מעקב ההריון, שביצע אולטראסאונד והערכת משקל. הוא אמר שהכל תקין אך רק כשהגעתי הביתה שמתי לב שרוב המדדים היו קצת נמוכים: BPD=8.58cm – תואם לשבוע 34+4 HC=30.28cm – תואם לשבוע 33+4 AC=31.44cm – תואם לשבוע 35+3 FL=7.37cm – תואם לשבוע 37+5 הערכת משקל: 2.74 ק"ג (EFW-GP: 39.5%) אני קצת מודאגת. בבדיקה הקודמת המדדים תאמו את שבוע ההריון ואף מעט מעבר לכך. האם זהו סימן להאטה בהתפתחות העובר? יש לציין כי לא עברתי בדיקת מי שפיר (אלא רק בדיקת NIPT בשל הריון יקר. הבדיקה יצאה תקינה). בסקירת המערכות המאוחרת, ואף בסקירה השלישית שביצענו לפני כחודש וחצי (ליתר ביטחון) לא נמצאו כל ממצאים חריגים או המצריכים בירור נוסף. אודה מאוד לתשובתך! תודה ויום טוב.

שלום המדדים אומנם מעט קטנים אך בתחום התקין של הנורמה. כדאי להשוות עם בדיקות קודמות על מנת לראות אם יש שינוי בעקומות הצמיחה. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה