עורף ובדיקה

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

23/02/2012 | 08:48 | מאת: DinDani

1. האם את בדיקת השקיפות העורפית כדאי לבצע באופן פרטי אצל רופאים ספציפיים (כפי שנבצע בסקירות), או שמדובר בבדיקה פשוטה ואין בעיה ללכת לפי הקופה? 2. להלן רשימה מצומצמת של מספר בדיקות סקר גנטיות, מהקריאה באינטרנט לא הבנתי בדיוק למי הן מיועדות (היו ניסוחים שונים באתרים שונים), וגם האחות בקופת החולים לא ידעה להסביר, השאלה המרכזית עבור כל בדיקה היא האם הבדיקה רלוונטית רק כאשר שני בני הזוג מהעדה הבעייתית, או שנספיק שרק אחד מבני הזוג הוא מהעדה הבעייתית וכבר כדאי לבצע את הבדיקה? התשובה כמובן תשתנה לפי כל בדיקה, אשמח מאוד להתייחסות עבור הבדיקות הבאות: מחלת קוסטף לויקודיסטרופיה מטאכרומטית פנילקטינוריה מחלת Joubert type 2 גלקטוזמיה PCCA תודה רבה.

26/02/2012 | 14:50 | מאת: ד"ר ינון חזן

הי בדיקת השקיפות הנה בדיקה פשוטה יחסית אך כמובן שככל שמיומנות הרופא עולה כך טוב יותר לגבי הבדיקות הגנטיות התיעצו בפורום של פרפ ירון יובל ( גנטיקאי) בהצלחה ד"ר ינון חזן מומחה בגניקולוגיה מילדות ואולטרסאונד סקירת מערכות, שקיפות עורפית, תלת מימד, מי שפיר אתר: www.genikolog3.info טלפון לקביעת תורים 0544931738 ניתן להשאיר הודעה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה