סקר ביוכימי ובדיקת nipt

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

13/01/2020 | 08:05 | מאת: ענת

שלום דר׳, אני כרגע בשבוע 12+5, בת 42, הריון מתרומת זרע, ivf. ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית שיצאה מצויינת אך בדיקת papp a, יצאה פחות טובה עם ערך של 0.13. בשילוב הבדיקות הסיכון לדאון הוא 1:62. במקביל ביצעתי בדיקת nipt מורחבת שיצאה תקינה לחלוטין! אציין שבכל מקרה אני כמובן אעשה מי שפיר. האם אני יכולה להיות רגועה מתוצאות ה nipt? האם יתכנו טעויות בבדיקה זו? הבנתי שהיא בדיקה מדוייקת מאד. תודה מראש על תשובתך.

שלום ענת, בדיקת ה nipt הינה בדיקה ברגישות גבוהה, ולכן הסיכון שיש לעובר תסמונת דאון נמוכה, גם בבדיקה זו יכולה להיות. טעות. שיהיה בהצלחה בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה