מדדי ראש גדולים הערכת משקל

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

27/12/2019 | 06:02 | מאת: יעלי

הי :) הריון שני לאחר הפלה טבעית בת 32, עברתי הערכת משקל בשבוע 30+5 ואני קצת מודאגת מהמדדים. אין לי שום אינדיקציה האם זה נורמלי או לא. חיה ונמצאת במעקב הריון בארהב, נאמר לי שהתינוק קצת גדול ומתאים לשבוע 32 אבל לא משהו חריג מעבר. מה דעתך? 34 שבועות Bdp: 8.6 33.4 שבועות Hc: 30.3 30.6 שבועות Ac: 26.8 31.2 שבועות Fl: 6.0 זה משכלל 69% לפי המדד 1800 גרם, לא בטוחה מה זה אומר. גיל ההריון לפי המדדים חושב כ32 ויום (במקום 30.5 שבועות בזמן המדידה לפי הוסת ובמהלך ההריון לא היו סטיות) מה דעתך? לא נאמר שמשהו לא תקין חוץ מכך שנאמר שהוא קצת גדול. עברתי 2 סקירת מערכות תקינות, ללא סכרת, צוואר רחם מקוצר (לא יודעת אם קשור אבל נמצאת במעקב אולטרסאונד דו שבועי שתמיד על הדרך הם בודקים את התינוק והאיברים), כמות מי שפיר תקינה. האם הפערים גדולים, האם זה תקין? הוזמנתי להערכה נוספת בשבוע 34. תודה רבה על תשומת הלב!

שלום, הפערים המתוארים הינם הטווח התקין ולא חריגים. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה