בדיקת שקיפות עורפית

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

16/07/2019 | 22:59 | מאת: חן

שלום, הנני בת 38 ונמצאת בשבוע 12(2) להריון. עשיתי הפריה חוץ גופית. היום עשיתי בדיקת שקיפות עורפית. תוצאות: אורך העובר 64 מ"מ עובי שקיפות עורפית 2.4 מ"מ לפי גיל 1:166 ומשוכלל לפי גיל ותוצאות בדיקה 1:127 לפני כשבועיים עשיתי בדיקת דם גנטית ויצא סיכון נמוך. הרופא הפנה אותי לייעוץ גנטי. האם יש לי ממה להיות מודאגת? תודה מראש על התשובה

שלום. שקיפות עורפית הינה בדיקה סטטיסטית. כך גם בדיקת הדם, אבל ברגישות גבוהה יותר. יש המלצה במקרה שלך, גם לפי הגיל וגם לפי הבדיקה לבצע דיקור מי שפיר. הסיכוי שלעובר אין תסמונת דאון גבוה מהסיכון שיש. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה