שקיפות עורפית לא תקינה

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

07/09/2018 | 16:30 | מאת: AA

שלום אני בשבוע 13, ביצעתי שקפיות עורפית בשבוע 12+4 יצא לי 3 ממ, הרופא מסרה לנו שזה פתלוכי ויש לפנות לייעוץ גניטי ולבצע סיסי שלייה . השאלה האם כן 3 נחשב פתלוגי?? כי קראתי שרשום אם זה מעל 3 אז כן פתלוגי אז כאילו אני לא מבינה איך זה 2.9 תקין ו 3 זה כבר פתלוגי?? האם ממליצים לבצע שקיפות עוד פעם? ונדמיין שבסיסי שלייה יצאה בדיקה תקינה אבל השקיפות לא מה זה אומר? שהילד לא נולד עם תסמונת דאון אבל כן נולד עם איזה שהיא בעיה אחרת??

שלום, 3 מ"מ מעלה את השכיחות למצבים נוספים מלבד תסמונת דאון, אם בסיסי השליה או דיקור מי השפיר התשובה תהייה תקינה צריך לבצע ברור נוסף כמו אקו לב עובר ולשקול בדיקת נוספות מלבד כרומונומים וצ'יפ גנטי. מומלץ לפנות ליעוץ גנטי לקבלת יעוץ מלא. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה