בקשר לכדורי ברזל וויטמין די

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

28/08/2018 | 21:36 | מאת: מיקה

תודה על התשובה. אודה על תשובה נוספת : 1. אני שואלת על ברזל קומפלקס של ביו קאר כי שמעתי שאין לו תופעות של כאבי בטן. ולכן השאלה כמה כמוסות ליום לקחת ?לפי פירוט הרכיבים שעל הקופסא כמו שפירטתי בשאלה הקודמת הקפסולה לא מכילה 431 מ"ג ברזל נטו. 2.כמה טיפות ויטמין D לקחת ? כתבת שאפשר. האם לא כל אשה בהריון לוקחת ? 3. האם עדיף לקחת את הכדור שמערב ברזל עם חומצה פולית ? Ferrous Fumarate 100 mg. Folic Acid 400 mg כפי שהרופאה במכבי רשמה לי? האם זה נכון שהספיגה שלו יותר טובה ? האם הוא גורם לעצירות ? תודה לך על תשומת הלב

שלום זה לא ממש הפורום המתאים. זה פורום בנושאי אולטראסאונד. לגבי תופעות הלואי- שונה בין אישה לאישה, ולכן את צריכה לקחת מה שעושה לך פחות תופעות לואי. המינונים נקבעים לפי בדיקות המעבדה שללך-גם של הברזל וגם של ויטמין D ולכן תתיעצי עם הרופאה המטפלת בהתאם לבדיקות שלך. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה