שקיפות עורפית (תאומים)

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

27/07/2018 | 14:29 | מאת: האני

היי, אני בת 31 לאחר טיפולי if עקב בעיה מכנית אצל בעלי. תאריך וסת אחרון היה ב 25/04/18 תאריך החזרת שני העוברים היה ב 09/05/18 את הבדיקת השקיפות עורפית ביצעתי בשבוע 13.1 הסיכון המשוכלל תסמונת דאון לפי הגיל השקיפות נמדד 1:595 העובר הראשון מתאים לשבוע 11.4, המדד 1:655 השקיפות יצאה 1.9 מ"מ וcrl47 מ"מ. העובר השני מתאים לשבוע 11.5, המדד 1:76 השקיפות יצאה 2.9 מ"מ וcrl 50 מ"מ. בנוסף לפי ממצאי הרופא, נצלו בשני העוברים שלפוחיות שתן חריגות בגודלן. אני אבודה לחלוטין יש לי עוד שבוע לחזור לרופא נשים שלי.. עברתי הריון עם תאומים שכשל טרם השקיפות ונראה שהסיוט לא פוסק. אשמח לקבל הסבר נוכח מצבי זאת מכיוון שהרופא שביצע את השקיפות לא הרחיב במידע והיה מאוד פאסימי וקונקרטי בעניין ההפלה. תודה רבע על העזרה

שלום, לגבי השקיפות- אין לפי התאור שלך אין משהו המרמז על צורך בהפסקת ההריון. לצערי אין לי מספיק מידע לפי הנתונים על השלפוחית על מנת להסביר לך בהרחבה על הממצא. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה