היקף ראש קטן? שבוע 34+6

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

22/02/2018 | 15:41 | מאת: הילה

שלום! ביצעתי היום הערכת גדילת עובר. אני בשבוע 34+6. הטכנאית אמרה לי שהראש של העוברית עמוק באגן והתקשתה להראות לי אותה. ראיתי שהתוצאות של היקף הראש נראות קטנות לעומת הבדיקות הקודמות שעשיתי. אני נוטלת קרדילוק וציינו בפניי שיש לבצע מעקב גדילה כי יכול להיות שתהיה השפעה. אלו התוצאות ואשמח לתשובה האם עליי לדאוג? הטכנאית לא אמרה שמשהו לא תקין והרופא שלי כרגע אינו זמין: BPD: 82.5 מתאים לשבוע 33+2 OFD: 100.7 HC: 290.6 מתאים לשבוע 32+4 AC: 298.1 מתאים לשבוע 34+1 Femur: 65.2 מתאים לשבוע 33+6 ממוצע גיל ההיריון 32.5 יחסים/משקלים: HC/AC: 0.97 AC/Femur: 4.57 BPD/Femur: 1.27 HC/BPD: 3.52 משקל העובר על פי Hadlock1: 2314 משקל העובר על פי Hadlock4: 2266 אודה לעזרתך...

שלום, יש בעיה עם הטבלאות שבהן משתמשים להיקפי ראש. לפי הטבלה שאנחנו נוהגים להשתמש ביחידה לאולטראסאונד בליס - היקף הראש של העובר שלך 1.9 סטיות תקין יתחת לנורמה. היקפי ראש של שתי סטייות תקן הינן בתחום הנורמה, בין 2 ל 3 דורשות ברור ורק מתחת לשלוש סטיות נחשב פתולוגי. בנוסף - אם הראש נמוך וקשה למדוד - יש בעיה בהתיחסות למדידה. מציע לך לפנות לרופא המטפל על מנת לשקול בדיקה חוזרת. בברכה דר' יוסי הר-טוב

22/02/2018 | 22:40 | מאת: הילה

תודה רבה על התשובה!

שיהיה בהצלחה..

07/03/2018 | 23:23 | מאת: הילה

ד"ר יוסי שלום, ביצעתי שוב אולטרסאונד בשבוע 35+5. מידות הראש לא השתנו: BPD 82 OFD 104.5 HC 295 עברו 12 יום מהבדיקה הקודמת המשקל של העוברית עלה, נראה שגדלה אבל רק הראש לא. עשיתי היום (שבוע 36) סקירה מכוונת למוח, על הכל הרופא ציין שתקין, רק רשם אחרי הבדיקה הוגינלית שבולטת העובדה שכמעט ולא מדגימים הד אקוסטי במעבר של גלי הקול דרך העצמות דבר היכול להעיד על פתיחה של התפרים או על קיום של חוסר התגרמות של רקמת המוח. ציין שהמדידה היא בטווח 2.4. יצאתי מבולבלת, מה זה אומר שהתפרים במוח פתוחים? אם העוברית לא מתפתחת כמו שצריך ברחם ויש עיכוב מדוע לא להוציא אותה? לא המליץ על בדיקת מי שפיר בשלב זה, אמר שנראה מיותר. ציין שאפשר לגשת לmri אך אינו חושב שיהיה גילוי חדש... כמובן שאני כרגע בלחץ, לא מבינה כמו שצריך מה ההשלכות של הסטייה. מה אם עוד שבועיים אעשה שוב אולטרסאונד ונראה שהראש לא גדל? הסטייה תגדל משמעותית גם היא? אשמח לתשובתך

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה