דחוף משתגעתתתתתתתתתתתתת

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

08/10/2017 | 21:13 | מאת: חסוי

היי ביצעתי שקיפות עורפית שיצאה תקינה ואלה התוצאות גיל האישה 29.7 גיל ההריון 12+6 מטרת הבדיקה שקיפות עורפית מס שקי הריון 1 מבנה השק שלם רקמת עוברית נצפתה דופק עוברי נצפה תנועות כן BPD: מ"מ מתאים לשבוע: NA CRL: מ"מ מתאים לשבוע 13 שקיפות עורפית 2.5 כמות מי שפיר תקינה הנתונים סינון לפי גיל 1:900 סינון משוקלל 1:1000 נראתה עצם אף עכשיו נעבור לתוצאת בדיקת הדם של השקיפות Papp-A. 0.40 MoM טווח הנורמה מעל 0.15MoM HCGb (1476.7mUl) 1.36MoM טווח הנורמה עד 3MiM שקיפות עורפית (MT) (50.1ng/mL) 2.3MoM (2.5mm) טווח הנורמה עד 3mm הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך 1:953 הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקה 1:25 טריזומיה 18 הסיכון הנחושה לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקה 1:2077 עשיתי סקירת מערכות מוקדמת שיצאה תקינה פרט לשתי מוקדים אקוגנים בלב העובר בחדר שמאל הוא שלח אותי לאקו לב שיצא תקין ובאקו לב נראתה רק נקודה אקוגנית אחת עשיתי סקירת מערכות מאוחרת שיצאה תקינה וגם שם נראתה רק נקודה אקוגנית אחת השאלה שלי האם קיים סיכוי לעובר תקין ואם כן מה האחוזים שהכל תקין

שלום הסיכון לעובר עם תסמונת דאון לפי סקר טרימסטר שביצעת הינו 1:25. מוקד אקוגני מעלה את הסיכון פי 1.5 , כך שהסיכון המשוקלל 1:16.7. הסיוי שהעובר ללא תסמונת דאון הינו כ 85%. בכל מקרה מומלץ דיקור מי שפיר. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

16/10/2017 | 21:41 | מאת: חסוי

אני רוצה להבין דבר אחד כל הפרמטרים תקינים הכל בטווח הנורמה איך זה ששמו אותי בסיכון כזה גבוה על מה הם מסתכלים הרי מי שבסיכון זה בגלל שהפרמטרים לא תקינים אצלי ב"ה הכל תקין כל הפרמטרים תקינים אז על סמך מה הם נתנו לי סיכוי של 1:25

בבדיקה סטטיסטית המכילה פרמטרים שונים - כל אחד יכול להיות תקין אך השיקלול של כולם יכול להיות כזה המראה על סיכון גבוה.

20/10/2017 | 07:30 | מאת: מלי

שבוע 30. עשיתי סריקת מוח ומצאו שחדרי המוח לא סימטרים. אחד 8.6 והשני 6.5. האם זה מצביע על בעיה? תודה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה