חשד לשליה נעוצה...............

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

22/09/2017 | 08:39 | מאת: אני

היי בת 35 הריון ראשון שבוע 25. ברקע רחם שרירני שממשיך לגדול במהלך הריון(כרגע כ10 מ"מ). עברתי 2 ניתוחים פתיחת בטן להוצאת שרירנים.יש לציין הריון ספונטני לאחר תקופה ארוכה של נסיונות. כרגע אני במעקב במרפאה הריון לסיכון.לפני שבועיים עשיתי us לשלייה. והמצאים הם: סנכיות, שלייה כלואה משני עבריה בתוך המיומטריום עובי הסניכיה 10 מ"מ. בחלק תחתון קו הפרדה ברור ובאזור רביע ימין עליון קו הפרדה מטושטש וסקולרזציה, בשליה לקןנות אזור זה חשוד לנעיצה. השאלות שלי: 1.מה זה שלייה נעוצה? 2.לאור הממצאים מה זה אומר לגבי המשך הריון, לידה וסיכונים? 3.והאים השרירנים יכולים להקטן לאחר לידה? תודה

שלום, שליה נעוצה זו שליה שהחיבור שלה לרחם עמוק מדי ויש קושי בהפרדת השלי לאחר הלידה. שליה נעוצה יכולה לגרום לדימומים בהריון אך בעיקר דימום לאחר הלידה, ובמקרים קיצוניים דימומים שקשים לשליטה. שליה נעוצה קיימת בשכיחות גבוהה יותר לאחר ניתוחים של הרחם כמו הסרת שרירנים או ניתוח קיסרי. מומלץ מעקב הריון בסיכון וליצור קשר עם בית החולים שבוע את אמורה ללדת על מנת להתכוננן כראוי ללידה. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה